Han er en der tit udfordrer mig på det jeg skriver, og mangen en snak har vi haft om floorball, så skylder jeg ham vist også en stor fadøl…den må han stadig have til gode, men kommer han til DM finalen i Helsinge…skal han få den.

1)      Hvordan lærte du floorballsporten at kende?
Jeg var én af de mange i folkeskolen som syntes Floorball var sjovt, men lærene var ikke nær så begejstret. Tror det var en blanding af at læren ikke kendte reglerne og at lærene dengang var bekymret for at gulvet ville tage skade. Heldigvis har man været gode til ”i min ungdom/yngre dage” at starte noget floorball op i fritidsklub regi. I Frederikshavn hvor jeg er fra havde man flere klubber, hvor der blev spillet 3 mod 3 turneringer hver tirsdag og torsdag tror jeg det var. Ved ikke om det stadig er sådan. Jeg har sammen Med Søren Møller Abildgaard ofte snakket om et projekt med at sende Klub(AaB) representanter ud i fritidsklubberne i Aalborg og så samle disse til turneringer i Klubben(AaB Red.).

2)      Hvor startede din floorballkarriere henne?
Jeg startede som 12/13 årig i Frederikshavn Bulldogs efter at være blevet inviteret af fritidsklub venner(Poul Ole /Martin ”Swump”) og senere fik man startet Frederikshavn’s første Juniorhold op. Vi var en ret talentfuld årgang eller to der startede sammen bla. Thomas Lodberg, Claus ’Riis’, Steffen Højbjerg og mange flere. Tror ikke nogen er aktive som spillere længere – i hvert fald ikke på Liga Niveau trods alderen ”kun” er i starten af 30’erne.

3)      Har du en speciel kamp du husker?
Jeg husker for en del år siden – nok ca. 1998/99 sæsonen. Outlaws var stiftet året før, som udbrydere af Bulldogs. Outlaws skulle spille om første pladsen i 1 Div. Vest mod Bulldogs

2. hold. Man valgte i Bulldogs at rykke en del profiler(Bla. Kim Haagensen, P. Schmidt mf.) ned på Herre 2 til denne kamp for at smide en kæp i hjulet på de nye fjender på den anden side af gaden. Jeg husker at jeg selv valgte at sige nej til den kamp af flere årsager, men fortrød det sidenhen, da jeg så den tilslutning der var. Kampen blev spillet i FFK Hallen, som vel på en god dag kunne huse 200 tilskuere, men til kampen nok nærmere havde 300-400 tilskuere i hallen. Havde brandmyndighederne været kommet forbi var kampen blæst af inden den kom i gang. Stemningen var voldsomt fed og der fødtes den aften et lokalhad, som både udviklede klubberne, spillerne og de 2 forskellige klub kulturer – noget der har holdt Frederikshavn i toppen af tabellerne i mange år.

4)      Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?
Jeg har oplevet meget – både på og udenfor banen. Så må vælge én ud. Som Junior i Bulldogs vandt vi DM for junior/ungdom for første gang tilbage i slut halvfemserne. Vi kom sent hjem om morgenen efter en lang togtur. Jeg havde forberedt mig på at skulle gå fra tog-perronen og hjem, Men der stod 20+ gode klubfolk og modtog os med flag og lykkeønskninger. Det glemmer jeg aldrig. Jeg fik i øvrigt et lift hjem af én af de ældre ligaspillere, hvilket jeg satte stor pris påJ

5)      hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?
Mange spørger tit om hvilken floorball spiller der har været den bedste. Jeg har været i gamet siden 1995/96 så næsten 20 år. Spillere er kommet og gået – specielt Svenske profiler. Kan ikke andet end smide de 3 bedste med DK og udenlandsk pas.

Udlændinge

1. Jerger Lundgren(Fra Outlawstiden) – Voldsomt producerende, dominerende og skabte en kultur i Outlaws(trækskuddet blev ret populært i de dage!).

2. Oskar Eklund – Den mest dominerende spiller de seneste 3-4 sæsoner. Ikke vildt producerende i grundspillet, men en legendarisk ”big game” player.

3. Marc Lundberg – Voldsomt dygtig til mere eller mindre alt. Utrolig god spiller.

…. Svært at gå udenom Djurval, Åhlberg, Rosengren mf. …. Men sådan er det…

Danske

1. Kim Haagensen – Målræv uden sidestykke(og dog…). God holdspiller, kultur bærer og seriøs. Han gjorde det nemt for medspillere at spille godt.

2. Michael Andersen – Også en målnæse ud over det sædvanlige, men Michael havde i sine bedste sæsoner et skud, som ingen andre.

3. Daniele Beradino – Samme kompetencer som Kim H.

…. Svært at gå udenom Lars Jespersen, Allan Jensen, Henrik ”Henke” Jensen(så ham kun med Landsholdet få gange) mf…. Men sådan er det…

6)      Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?
Ole Peltola, Formand i Dafu da jeg startede tror jeg, Urban Karlsson, som landstræner, da jeg startede med at spille Senior, Preben Pedersen, U19 Landstræner og Idrætsskole leder på NIH, Søren Carlsson; Gav mig chancen på ligaplan i Bulldogs som ganske ung, Helge Overgaard, som Klub og landsholds ildsjæl, Kim Falgreen som ildsjæl mht. dommergerningen, Søren Møller Abildgaard, som først sportschef, siden Wingman i mit AaB projekt og nu rigtig god Ven… mange flere og de er ikke glemt – har blot taget et udpluk.

7)      Kan du en anekdote fra din floorballtid?
Anekdote ligefrem? Hrm… Der er vildt mange, for floorball folket er fyldt med sindsyge personligheder, som foretager sig de mest vanvittige ting og sager – både godt og skidt. Som helt nystartet Junior skulle vi til DM i Kolding i 1996 tror jeg. Alle os junior spillere tog ud om aftenen og spiste Pizza. Vi lagde taktikken på bagsiden af en Pizza bakke og diskuterede os til de bedste kæder og lavede frislagskombinationer mf.. Dagen efter fik vi først at vide at kampen mod ”Københavnerne” og altså DM finalen om Junior guldet var aflyst, Men Esbjerg eller var det Hernings Senior huld ville gerne spille en træningskamp mod os i stedet… som taknemmelige junior’e var vi bare glade for at spille. Vores træner havde desværre ikke deltaget i taktik mødet omkring pizzabakken aftenen forinden, så kæder og positioner blev lavet helt om og vi spillede også derefter… Jeg spillede f.eks Back for første gang den dag.

8)      Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?
Almen drift, økonomi – og udvikling af klubberne. Det hele virker lidt op ad bakke. Der bruges mange kræfter på blot at drive klubberne – udvikling af klubberne og nye sportsfremmende projekter er der ikke meget tid til. Der er frivillige i klubberne og dem skal man respektere – men der er ikke nok. Sådan er samfundet nok bare i dag. Folk værdsætter sin fritid næsten lige så højt som løn mm. Dvs. de gode frivillige som f.eks. forældre mf. Ikke i samme omfang som tidligere melder sig til opgaver i klubberne. Dvs. færre løfter større og større opgaver og det trækker på kræfterne.

Elite Floorball – Jeg har mest af alt oplevet Floorball i Jylland og har kun stiftet bekendskab med Øst i slutspil eller når man har været til samling på landshold og mødt Øst spillere. Jyderne sakker bagud pt. Rødovre, Copenhagen og Benløse er ved at snigløbe de Jyske klubber. Rødovre har gjort det længe, men de sidste par år er det blevet mere og mere tydeligt hvad der sker. De Jyske klubber bekæmper hinanden med Alle midler og spillere skifter rundt imellem 2,3 eller 4 klubber. Der er ingen kontinuitet i trupperne og det falder man på – Jeg tør slet ikke tænke på alle de guldmedaljer Brønderslev ville have i dag, hvis man kunne have samme kontinuitet i truppen som f.eks. Rødovre. Benløse og Rødovre med samme trup og set-up i 3-4 år virker bare. Så opråb til de Jyske klubber; Få nu ro på og samarbejd lidt og ha´lidt tålmodighed… nok nemmere sagt end gjort.

9)      på 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?
Håber da at Floorball vokser sig større end fodbold, men realistisk set så tror jeg at en fordobling vil være mere end tilfredsstillende, med de udfordringer der ligger for. Floorball skal da vokse men kun i det tempo, som sporten kan klare.

10)  Hvad er/var din rolle i floorball
Floorball spiller fra ungdom og senior på landets højeste niveau. Var omkring U19 landshold og senere omkring Senior Landsholdet også. Efter en knæskade tog jeg lederroller i Aab Floorball, som Træner, bestyrelsesmedlem og senest formand. Efter en Floorball pause på 1½-2 år gik jeg sammen med Luc Bouchara i Landsholdsudvalget i DAFU for at forbedre Landsholdenes vilkår. I Sommers var der træner udfordringer i AaB Floorball og jeg valgte at træde til for at hjælpe klubben og klub venner(Steffen og Thomas Red.) Og Valgte i samme omgang at sætte Dafu/Udvalgsarbejdet i bero. Stoppede som træner i AaB ved Nytår, da jeg havde mistet gnisten eftersom min bedste ven døde ultimo 2013 – noget jeg stadig går og får bearbejdet. Når jeg er mentalt klar igen så kan man aldrig vide om Floorball igen får taget i migJ

11)  Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten
Vi har en fed vare at sælge til potentielle nye medlemmer, sponsorer og Tv mf. Det har vi vidst i mange år, men vi skal have alt med. Hvis vi bygger et hus nytter det ikke noget kun at få styr på mursten, vinduer, Tag osv… Fundamentet er i min optik Ungdom og dem skal vi have fuld fokus på, for det er dem der skal bliver til fremtiden. Landsstævnet, Regionssamlinger, skoleturneringer og flere er Guldet for vores sport pt. Misforstå mig endelig ikke – jeg tager ikke ud og ser en U13 kamp frivilligt – Kun Liga Herre kan trække mig ud på en Lørdag eller Søndag…. Men De spillere der skal underholde mig i DM finalen om 5-10, 15 eller 25 år – de træner altså 1 mod 0 nu og har muligvis mælketænder den dag i dag … Så skal niveauet vare tilfredsstillende om nævnte årrække, så skal ungdommen skoles korrekt og der skal være nok spillere til at presse udviklingen i den rigtige positive retning.

12)  Ordet er frit
Tillykke til Dafu med de 25 år. Tillykke til alle der på én eller anden vis bidrager til Sporten/Dafu og ønsker alle en fantastisk sæson og jeg ser frem til de næste 25 år. Og på falderebet – Tak til de frivillige som gør Floorball nyheder, blogs og andet tilgængeligt for os Floorball elskere