Han har altid været mr.Hvidovre, og jeg har faktisk spillet en kamp mod ham, det år hvor Hvidovre rykkede op i ligaen. Det var en meget tidlig søndag morgen, Hvidovre var rykket op og det var den sidste kamp i ligaen, så mon ikke de ville tage lidt let på det var vores håb. Vi blev kørt ud af hallen med et 0-14 nederlag.

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?

Jeg lærte floorball at kende igennem en af mine gode venner, som tog mig med til en træning. Sammenholdet og stemningen var fantastisk, og det var med til at fastholde interessen.

 

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?

Min karriere startede og har altid været i Hvidovre Attack Floorball Club. I begyndelsen i en lille gymnastik sal, sent fredag aften i Avedøre Idrætscenter, og senere til den store hal i Avedøre Idrætscenter, som de fleste floorball spillere i dag nok kender lidt til. Dengang spillede vi i 2.div og deltog ved siden af i diverse grandprix turneringer, som var den struktur der var dengang. Året efter blev det 1.ste division og sidenhen Elitedivisionen.

 

3) Har du en speciel kamp du husker?

Ligesom Jens Albagaard, så har jeg også to kampe, som har gjort et ekstra stort indtryk på mig. Den første er Hvidovre Attacks første kamp i elitedivisionen, som stod imod Hørsholm. En kamp hvor der skete rigtig mange ting både på og udenfor banen, og som i dag stadig kan trække en hel del smil på læben, når de ”gamle” drenge mødes og snakker om de gode gamle dage.

 

Den anden kamp, som står meget klart i hukommelsen er pokalfinale sejren over Brønderslev. Hvidovre Attacks første senior guldmedalje. En kamp, hvor vi blev spillet ud af hallen af Brønderslev i de to første perioder, for i 3.periode at vende det hele på hovedet. At gå fra at være bagud 7-3 inden 3. Periode, og ende med at vinde 7-8, er noget som sidder fast den dag i dag.

 

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?

Jeg kan ikke huske året, heldigvis, men den oplevelse som har gjort størst indtryk og i dag stadig piner mig en smule, når snakken går på de ”gamle” dage, så er det finale nederlaget på 4-3 til Frederikshavn Outlaws. Et grundspil, hvor vi havde fejet al modstand til side, et slutspil, hvor vi spillede noget af det bedste floorball set i Hvidovre Attacks historie, kulminerede i den største skuffelse nogensinde. Intet fungerede, og samtidig var Outlaws uhyre skarpe og dygtige til at udnytte de fejl vi lavede, og det resulterede i et finale nederlag på 4-3. Sølvmedaljen kom vidst aldrig op af tasken.

 

5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?

  1. Daniele Berardino, Havde fornøjelsen af at spille sammen med ham et enkelt år, hvor han virkelig fik udfoldet sig og blev suveræn topscorer. Utroligt at en mand som skød så dårligt, kunne lave så mange mål J
  2. Mika Kohonen, Var forbilledet i mange år, indtil jeg fandt ud af, at jeg aldrig ville nå ham til sokkeholderne. Er du center, så er det denne mand du skal se op til.
  3. Denny Fröjdh, En ”udlænding” som kom til Hvidovre, og som ikke bare spillemæssigt, men også via sit engagement og væremåde, var i stand til at løfte Hvidovre til nye højder.

 

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?

Kender ikke til så mange ledere, andre end dem som har fungeret i eller omkring Hvidovre Attack. Når man snakker Hvidovre Attack, så kommer man ikke uden om navnene Torben Lund og Jakob Guldborg. Disse to personer er grunden til at Hvidovre Attack eksisterer i dag. De grundlagde klubben og var igennem mange år kræfterne bag driften og var samtidig også involveret i DaFU regi.

 

En anden leder, som også har gjort et stort indtryk er, vores tidligere landstræner Johan Schönbeck. Nok den dygtigste træner jeg har stiftet bekendtskab med. Taktisk overlegen, og i stand til at få folk til at kæmpe til det sidste, via sine brandtaler”. Tror de fleste af dem, som var med til VM i Sverige, kan huske hvordan han holdte sin brandtale inden 5-6 plads kampen, alt imens han klemte vand ud af et stykke papir. Lyder ikke af meget, men man skulle nok have været der J.

 

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?

Uha der er mange anekdoter tilknyttet floorball, men mange af dem er så interne at de ikke ville give mening for mange andre. En anekdote kunne dog være, at dengang vi var rykket op i Elitedivisionen, så kunne man ofte møde til kamp, hvor nogle af ens holdkammerater eller modstandere lugtede en smule af sprut efter gårdsdagens udskejelser. At møde op halvfuld til en kamp, tror/håber jeg sker meget meget sjældent i dag, men dengang vi spillede var det slet ikke unormalt og nogle spillere præsterede faktisk lidt bedre, når de var en anelse bagstive.

 

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?

Fastholdelse. Det mener jeg er den største udfordring. Det har aldrig været svært at tiltrække spillere til spillet, da det er nemt at komme i gang med, dog er det svært at fastholde spillerne, da der ikke rigtig er den store ”fremtid” i floorball. Der mangler profiler i Dansk floorball, som de unge kan se op til, og her tror jeg at DaFU kunne gøre meget mere. Nu skal man ikke sammenligne Håndbold og Floorball, men alle unge holdbold spillere vil være Mikkel Hansen, men hvor mange af vores unge spillere vil gerne være en, Stefan Hedorf, Mike Trolle, Nichlas Jensen eller Martin Erichsen. Find nogle profiler på landsholdene, dyrk dem, kræv noget af dem og lad dem være flagskibene for Dansk Floorball, så de unge har nogle at se op til. Med den landsdækkende liga er det en oplagt mulighed at promovere spillerne endnu mere. Dette mener jeg kunne gøres forholdsvis nemt af DaFU ved f.eks at ”kræve” at spillerne stiller op til ungdoms regionssamlinger, interviews osv, tilgengæld for at de får en reduktion i deres egenbetaling til landsholdet. Derved kan en landsholdsprofil også ”optjene” penge til sine landsholdsamlinger. Bare en ide.

 

Og selvfølgelig skal der også profileres pige/dame spillere. Jeg ser dog så lidt damefloorball, at jeg desværre ikke kan nævne navne. Beklager J

 

9) på 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?

Det er svært at spå omkring medlemstal, men den dag vi bliver forfordelt i hallerne fremfor Badminton og Volleyball, så mener jeg at vi har nået vores mål.

 

10) Hvad er/var din rolle i floorball

Min rolle i dag, er at ”stå” en venstre wing på Hvidovre Attack såkaldte oldboys hold, og det er vidst meget godt da kroppen er slidt op. Men jeg har tidligere været dommer, faktisk endda en del af årets dommerpar i tidernes morgen med Kenn Romme Larsen. Derudover har jeg været ungdomstræner i mange år, og været både bestyrelsesmedlem og næstformand i Hvidovre Attack.

 

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten

Ligger meget i tråd med det jeg har skrevet i punkt 8. De unge skal fastholdes, så de når at blive seniorer.  Vi får ikke skabt en floorball kultur, hvis stammen konstant skiftes ud. Kan vi sætte fokus på fastholdelse og samtidig skabe nye medlemmer, så tror jeg der er en fin fremtid for floorball.

 

12) Ordet er frit

Jeg håber at DaFU ville være i stand til at komme mere på banen. Der bliver taget rigtig mange gode initiativer, såsom denne blog, sport45 og meget andet. Kunne alle disse fantastiske kræfter blive samlet et sted (DaFU), så tror jeg at vi ville kunne profilerer sporten meget bedre. Sporten mangler det ”samlende” organ. Hvis sporten skal i fremgang igen, så gælder det om at samle og udnytte alle de gode kræfter der er rundt omkring, så vi ikke alle sammen sidder og opfinder den dybe tallerken igen og igen. Vi skal være den sport alle ville ønske de var en del af.