Han er en der brænder for sin sport og vil udvikle sig hele tiden. At han samtidig er ungdomstræner ved siden af er klasse.

1) Hvorfor blev du keeper?

Pladsen blev ledig efter u16 målmanden stoppede, og så følte jeg at jeg blev nødt til at prøve og tog chancen.

2) Hvor gammel var du, da du blev keeper?

14-15 år vil jeg skyde på.

3) Hvilken form for træning fik du i ungdom (hvis du stod som ung)?

I starten blev jeg bare sat på kassen, og der blev trænet ekstremt meget straffeslag. Da jeg begyndte at træne med førsteholdet, forsøgte man jo at gøre som de andre målmænd med at varme op ligesom de gjorde og strække ud efter træning osv. Det var egentlig først da jeg kom omkring U19 landsholdet hvor Yngve var målmandstræner, at jeg modtog decideret målmandstræning.

4) Hvilke to ting lærte dig mest om det at være keeper?

5) Hvilke form for træning får du / fik du som senior?

Træningerne er ikke så anderledes, men jeg har fået mere fokus på, at jeg også selv skal yde en indsats, hvis jeg vil udvikle mig. Fakta er at der ikke kan stå en træner og hjælpe os målmænd til samtlige træninger, så derfor er det vigtigt at man selv udnytter de pauser der er, og selvtræner.

6) Hvad har gjort at du er blevet god som keeper?

Jeg har suget inspiration fra de steder jeg har været og de personer som har trænet mig, eller som jeg har trænet med.

7) Hvem har betydet mest for din udvikling

Thomas Brodersen har betydet rigtig meget, da jeg har haft ham som træner en hel del år i klubben. Yngve har bidraget med en helt anden og inspirerende tilgang til målmandstræning og det at være målmand og hvad det kræves. Michael Dahl har arbejdet utallige timer med det mentale, og har været en rigtig god sparringspartner, især i ungdomsårene.

8) Hvilke keepere så du op til og fik inspiration fra

Den eneste, jeg kan nævne, som jeg decideret har set op til, har været Morten Andersen. Jeg ville rigtig gerne have haft mere træning af Morten, og bedre sparring, da jeg var i Brønderslev, men da vi kæmpede om samme plads og var konkurrenter, var dette ikke muligt.

9) Ordet er frit

Nu har jeg jo fordelen af at have læst de andre målmænds indlæg, og jeg kan ikke sige det bedre end Anders Kjær og Mike Trolle gør det, så her er det klipset sammen:

“Kære klubber brug noget tid og nogle penge på jeres unge målmænd, giv dem noget personlig træning gør det specielt at være målmand i jeres klub! Målmænd, kom igang med at træne, og det er bare ikke godt nok med at være der til spillernes træning, 20 min målmandstræning ved hver træning kan være kampafgørende.!”

Mine egne ord:

Vær kreativ, al træning behøves ikke at foregå på banen!