Årets repmøde havde det meget spændene punkt på dagsorden, som hed, landsdækkende liga, hvornår og hvordan? Jeg var ikke selv tilstede, men kan erfare at det blev vedtaget at lave en landsdækkende om 1 år, og med 8 hold i den bedste række, og så 1.div opdelt i øst/vest med 8 hold i hver.

Det ville, med udgangspunkt i nuværende stilling fra denne sæson, se således ud:

Benløse
Brønderslev
Frederikshavn Bulldogs
Hafnia
Rødovre
Team Århus
Vanløse
Aab 

1.division 

Hvidovre
Vallensbæk
Copenhagen SFC
FF København
Helsingør
Rungsted
Lyngby
Centrum

FC Outlaws
Sunds
Århus FS
Esbjerg
Herning
Svenstrup
Odense
Hjørring

Det vil i hvertfald skabe 2 ret spændene 1.divisioner, med hensyn til den bedste række. Så står mange en klubleder, spiller og træner og fundere over, hvad nu?

Ja den bedste række vil betyde øgede omkostninger, ja den øgede træningsmængde vil alt andet lige nok stige!

Har vi økonomi og spillere til det scenarie?

Jeg tror en del spillere som vil være at finde i de kommende 1.div klubber, vil skifte til en klub i den bedste række, eller rettere, de spillere der gerne vil træne meget vil gøre det!

Det kan betyde at man som klub kan komme til at stå med n trup blandet af:
Gode spillere der vil træne 3-4 gange om ugen
Gode spillere der vil træne 2-3 gange om ugen
Spillere på vej frem, der vil træne 3-4 gange om ugen

Udfordringen ligger så i at hvad gør du med den gruppe der ikke vil/kan træne så meget? Mit bud vil være ingenting, lad dem deltage og bidrage, og er de gode nok, så kommer de ind og spiller kampene, også før dem der træner mere! Det må være kriteriet det bedste hold der gælder.

At det nok vil være en overgansfase at du vil have en del spillere som ikke vil træne ligeså meget som resten, er jeg ret sikker på.

Ydermere, ja så skal vi ikke glemme, at ovennævnte antal træningspas er dem der er at betragte som floorballpas med holdet. Udover det, er der rig mulighed for at selvtræne rent fysisk.