Facebook er stedet hvor rigtig mange danskere har en profil, og demed er det også en platform hvor det er muligt at komme ud med nogle budskaber enkelt og hurtigt. Det har rigtig mange fundet ud at, for facebook er perfekt til små korte og enkle opdateringer.

En af klubberne fra elitedivisionen, har sågar liveupdate når deres 1.hold spiller.

Men hvordan ser det ud for klubberne i de to bedste rækker, er de med på vognen og hvem har mon flest der har været inde og trykke syntes godt om på deres side.

Der er dog forskel, de fleste klubber har lavet en gruppe, nogen er endda lukkede! Men der er stor forskel på at have en gruppe og en side.

Grupper lukkes
Facebook har i lang tid meldt ud at de lukker grupperne ned. Dermed er der fare for at miste alle de data der ligger på ens side. Det har nogen erfaret på den bitre måde, ved at facebook helt enkelt lukkede gruppen.

Derfor er det en side der skal laves, fordelen her er også at der kan være flere administratorer, så der er flere der kan poste.

Facebook som hjemmeside
Rent faktisk findes der i den danske idrætsverden en enkelt klub, som har valgt at gøre noget drastisk, nemlig at nedlægge deres egentlige hjemmeside, og køre det hele på facebook. Du kan se om du kan finde Gentofte Volley og se deres an hvad de har gjort.

Deres enkle erfaring var, at de fik 4 gange så meget trafik på deres facebookside, som når de havde flest besøg på deres tidligere hjemmeside. For med facebook kan alle pludselig bidrage.

DBTU og facebook
DBTU er også på facebook, og på forbundets hjemmeside kunne man se følgende historie. DBTU har en gruppe, og stort set alle 800 medlemmer var blevet smidt ud! Derfor skrev DBTU at de opfordrede alle til at gå ind på siden og melde sig til.

Nu ville det måske have været mere smart at have oprettet en side, for når facebook en gang smider alle ud af gruppen, så gør de det nok igen, og så er det vist rimelig spildt arbejde.

Kom nu DBTU
Men hvad bruger DBTU så facebook til, jo her ligger over 2500 gode billeder, og det er så det. Der er intet andet derinde der kan skabe aktivitet. Det er kun dem der er admin på siden der kan gå ind og ligge billeder ind. Alle andre, ja vi kan se på billeder.

DBTU har fjernet væggen, nåja der var måske ikke den store aktivitet derinde. Men det er her at DBTU skal komme i gang med at bruge facebook til det som det kan. Nemlig at sprede historier. Specielt når de faktisk havde over 800 medlemmer, det er faktisk et pænt tal.

Kom med de gode historier
Link ting fra egen hjemmeside til facebook, kom med flere små historier på facebook, det kan være når konsulenterne er ude og besøge i felten. Det er enkelt at smide en linje om at man i dag er på besøg i den og den klub, og bare kort om dette. Det vil vise at DBTU er langt mere synlig for langt flere, og at DBTU ikke blot sidder på kontoret og aldrig ses ude i klubberne. Men det forudsætter at DBTU fortæller om dette.

Nu ved jeg ikke om der er en strategi om hvilke historier der må bringes, for de gode konsulenter er jo ude og besøge mange klubber. Men det synes ikke. Det behøver det måske heller ikke. Men en hver organisation har brug for at brande sig, og en enkel måde er at via facebook hurtigt at gøre dette.

Der er mange muligheder, men DBTU griber dem ikke, men det håber jeg da de gør. For en del måneder siden skrev jeg om DBTU og youtube, det har efterfølgende medført at DBTU faktisk er begyndt at komme med klip fra træningen. Det er super og det håber jeg fortsætter. Gerne krydret med tips og tricks.

Klubberne og facebook
Men tilbage til klubberne, hvordan ser det ud

Elitedivisionen

Roskilde G261 / 127
København 126
Team Nørreå G98
Søhøjlandet G83
OB G64
Vedbæk G48
Vestegnen G43
Kvik Næstved G37
Brønshøl LG3
Thy/Mors NA
Frem Sakskøbing 480
Hvidovre G58
Triton G42
Hillerød G32
Esbjerg G3
Amager NA
Brønderslev NA
Sisu/MBK NA
Virum NA
   

G = Gruppe
LG = Lukket gruppe
NA = Ikke fundet info

Omkring Frem Sakskøbing, så er det selve boldklubben