Hun har været en bærende kulturbærer i Outlaws i mange år, en spiller der sørgede for energi og tempo i kampene. 17 landskampe og 11 point ved VM.

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?
Jeg boede i Brønderslev og spillede ret seriøs håndbold….men floorballspillerne trænede jo i samme hal, så fik kendskab til det af den vej. Faktisk betragtede jeg floorball i starten for en sport for en flok gymnastik-piger, og i hvert fald ikke noget jeg overhovedet skulle komme i nærheden af…ha ha.. Så fik jeg en kæreste, der også spillede….og SÅ skulle jeg da slet ikke spille – det skulle ikke være sådan en “kæreste-sport”…ha ha… Men så indgik jeg et væddemål til en julefrokost med Michael Andersen og Mathias Wennbring, som var trænere dengang, at jeg skulle komme og træne én gang – og hvis jeg ikke synes om det, så ville de aldrig spørge igen!!!! Hmm….ja har jo så spillet lige siden!!!!

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?
Ja det var jo så i Brønderslev

3) Har du en speciel kamp du husker?
Pu ha…der er rigtig mange kampe, der sidder godt i hukommelsen, og det vil være umuligt bare at nævne én. Vores mange lokalopgør mod Bulldogs var særlige, min første guldmedalje med Outlaws var uforglemmelig, kampen mod Ballrog det første år jeg spillede i Outlaws til Europacup i Stockholm vil altid trække på smilebåndet , vores pokalfinale mod Jægerspris i Idrætshallen, bagud og Søren gav den korteste men største skideballe jeg nogensinde har været med til at få og lod os sidde måbende tilbage, selvfølgelig min første VM-kamp men også kampen om guldet til B-VM i Singapore og til sidst den sidste kamp i Outlaws historien, hvor vi vandt guld. Dét kunne ikke sluttes af på en bedre måde

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?
Jamen alle ovennævnte kampe har jo gjort et stort indtryk, og når jeg har sendt dette, ved jeg at jeg kommer til at tænke på endnu flere, som jeg gerne ville have nævnt. Så alt i alt er det vel bare det at have spillet floorball og alle de venskaber og fantastiske timer og oplevelser, det har bragt med sig. Det er jeg dybt taknemmelig for i dag og ville ikke have undværet en eneste af dem….heller ikke de mange sølvmedaljer, der ligger dybt nede i skuffen :-):-)

5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?
Der var jo mange vildt gode floorballspillere også dengang. Hvis jeg skal se på damesiden, så har jeg altid synes at Pernille Aagaard dengang var damernes svar på Kim Haagensen ,og det er altså et kompliment, for han var et niveau over all andre og fik det til at se legende let ud. De samme egenskaber så jeg i Pernille Aagaard. Så kan jeg heller ikke komme udenom Jerker Lundgren…..en fornøjelse at se ham spille og opleve ham i vores klub. Fantastisk person og eminent floorballspiller. Og nu er jeg jo damespiller, så vælger at fremhæve en mere af dem….og selvom hun altid har været en hel del yngre end mig og i dag stadig ville kunne være en af dem, der ville blive nævnt som en klassespiller, hvis hun spillede…så kan jeg ikke komme udenom Lise Munk. Fra at starte som lille Munken, der kunne stå oprejst inde i målet til meget hurtigt at vise sig som en helt afgørende faktor for Outlaws hold og gevinst for landshold. Desværre for floorball er hun jo også ok (hmm…smil) til fodbold, så hendes floorball karriere blev kort, men hun har sat skønne spor

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?
Her er jeg ikke i tvivl om, hvem jeg vil nævne Aage Gøgsig – min “Far” her i floorballverdenen. En mand jeg værdsætter meget højt både for hans personlighed og for hans kæmpe arbejde for sporten. Jeg har aldrig mødt en ildsjæl som ham. GULD værd!!! Jeg bliver også nødt til at nævne Søren Frederiksen… Den uden sammenligning bedste træner, jeg har haft. Han bragte seriøsitet ind i vores floorball, har lært mig ufattelig meget både på floorballbanen men også at træde lidt ud af min comfort-zone i flere henseender. Så som spiller og menneske, har han givet mig så mange redskaber at arbejde med. Jeg ville ønske at der i alle klubber blev sat de krav til spillerne, som Søren satte til os – det var ved at ligne “elite-sport” lidt. Til slut når jeg kigger udenfor egen klub, vil jeg nævne Mona Aagaard. Hun bar en uvurderlig ildsjæl for damelandsholdet, da jeg havde æren at starte der. Kæmpe respekt for det arbejde hun gjorde for os dengang

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?
Det er nok ikke lige en anekdote, men en i hvert fald en sjov oplevelse Den tidligere omtalte kamp mod Ballrog til EuropaCup i Stockholm… De små Outlaws-piger fra Danmark formåede at spille lige op med stjernerne fra Ballrog i første periode. Dét passede bestemt ikke deres træner, og han råbte så højt i deres omklædningsrum, at vi kunne høre det hele og hele pausen gik kun med at grine og høre på ham. Vi tabte selvfølgelig, men det var sjovt at drille “de store”

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?
Klubberne står overfor flere udfordringer i mine øjne. Og selvom det næsten er en kliche, så er økonomi et stort issue i de fleste klubber. Det er svært at drive en “elite-klub” i dag både økonomisk, men også at få floorball gjort til en rigtig elitesport, hvor spillerne yder det der skal til. Det er også en udfordring at skaffe kvalificerede trænere til ungdomsholdene. Og sluttelig er det en udfordring at fange og fastholde de unge mennesker i sporten. Der er så mange muligheder i dag, og (med fuld vished om, at jeg nok gør mig selv upopulær i fleres øjne med denne udtalelse) så er vores børn i dag så forkælede, at hvis det ikke lige går “min” vej, så finder jeg på noget andet. Dér ligger den største udfordring nok, for hvis vi kan bygge ungdommen op og fastholde den, så er der også grobund for det videre forløb

9) På 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?
Pu ha det har jeg ikke det store bud på…. Men håber på mange mange flere får øjnene op for sporten

10) Hvad er/var din rolle i floorball?
Jeg har jo været aktiv på floorball-banen i mange år og været heldig, at jeg har fået lov at være med de sidste år, selvom min alder ikke helt svarer til de andre på banens Jeg har også deltaget lidt i bestyrelsesarbejde, så har set klubben fra den side også. Og så forsøger jeg naturligvis nu at få mine børn til at synes, at denne sport er fantastisk

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten?
Jeg tror floorball går en svær tid i møde, men håber at klubberne formår at fastholde de mange floorballspillere der er i dag. At forældre vil bakke op om klubbernes arbejde. Og at floorball kan blande sig med de bedre nationer, men det kræver benhårdt arbejde. Jeg er i hvert fald dybt taknemmelig for alle de oplevelser og venskaber, jeg har fået igennem floorball, så det ønsker jeg bestemt for alle

12) Ordet er frit?
Tillykke til Dafu – håber vi kan læse lignende indlæg om 25 år og kurven bare er gået opad. Held og lykke

Advertisement