Jeg husker Per Stærk da han var træner for Benløse, dengang varmede alle
hold op til kamp med de samme øvelser stort set. Men her kom der nogle andre øvelser ind, der turde tænkes anderledes.
Han har aldrig været bange for at tage ansvar og gå efter at udvikle, og da lokummet brændte i DaFU tog han ansvar. Godt arbejde

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?
Jeg spillede rundt på vejen med nogen gutter fra gymnasietiden, bl.a. ved asgårdsskolen i Benløse, hvor vi fandt en basketbane med kantsten som passede fint til at spille en afart af streethockey og floorball, det var skide skægt. Så trak Peter Scheibel, som jeg kendte fra fodbold, mig med til floorballtræning i Ringsted Sportscenter hal c, mandage aftener. Vi trænede fra 22.00 -23.00, og tit blev lyset slukket ca 22.30. Det var med fodboldbander og i det hele taget virkede Ringsted på daværende tidspunkt ikke til at være interesseret i det. Jeg kendte selv via min families involvering i hovedbestyrelsen i Benløse Idrætsforening, til hvordan det var at være en del af en paraply organisation og foreslog derfor at vi rykkede ud til Benløse, og det gjorde vi så, jeg stoppede dog ret kort herefter, jeg havde dog lige fået et dommerkort og spillet et grandprix stævne i Brøndbyhallen og købt en stav af Christoffer Vitek tilbage i 90’erne J

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?
Hov, det fik jeg vidst svaret på – ved dog ik om jeg vil kalde det ”karriere” J, jeg spillede i Ringsted og Benløse, men som tidligere fodboldtræner endte jeg hurtigt med at påtage mig ledelsesopgaver som kasserer i Benløse Floorball Club i en årrække og senere ligatræner, inden mine jurastudier og kæreste mv, drev mig til hovedstaden.

3) Har du en speciel kamp du husker?
Jeg har rigtig mange.. hvor skal jeg starte. Da jeg fik lov at være Assistent under Preben Petersen på herrelandsholdet og for første gang så Finland drive gæk med Danmark, det var vildt at se forskellen. Da jeg med Benløse som herre 2 spiller rykkede op i 1. division ude mod Jyderup Farmers, da jeg med Vallensbæk spillede ligaoprykningskampe mod Vanløse i Vanløses gamle legendariske hal, vi tabte dog. Da jeg med Hafnia som coach slog Rødovre i en ligakamp, det var stort, da jeg var med omkring U19-landsholdet, og røg på banen og landede på Mike Trolle da vi havde vundet B-Vm ved at besejre Tyskland, da jeg med Copenhagen vandt semifinalen over AaB U19 og fik første Copenhagenhold i en DM-finale. Synes der er mange kampe, og oplevelser med den her sport J

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?
Min svigerfar som var medstifter i Copenhagen led af kræft i en årrække og måtte her i efteråret til sidst give op overfor sygdommen.
Vi havde i klubben den sidste tid altid båret en sofa ind han kunne sidde på i hallen så hans afkræftede krop kunne holde til at se kampene.
Da Erik gik bort bar Ligaholdet sofaen ind en sidste gang, for at minde hans tid i klubben, og til pokalkampen mod Benløse var der samtidig 30 sekunders stilhed og sorte armbind.
Copenhagen vandt kampen, men hele den oplevelse med at vise hinanden den respekt – også stor tak til dommere og Benløses trænere og spillere herfor – hele den oplevelse sidder stadig i mig.

5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?
Ingen nævnt ingen glemt burde jeg nok svare
– Yngve den kære målmandstræner fra Norge er dog en der er værd at nævne, for hans meget rolige procesorienterede tilgang til sporten.
– Christoffer Vitek, hvilken ildhu og passion for udstyr, det er aldeles fremragende for sporten.
– Helge Overgaard, han kan tiltider være lidt efter mig og vi diskutere nogen gange om sporten – men han brænder for den, og det er super! J
Finn Lystrup i Benløse – han fortjener mere anerkendelse end han får, han er utrolig god til at samle folk omkring sig, og skære ind til benet og kalde en spade for en spade.
Thorkild Christoffersen – han er bare et Unikum! J

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?
Hmm, da jeg første gang læste et gammelt skrift fra hockey om at floorballspillere var plastichockeyspillere, der med tiden naturligvis ville skifte til rigtig hockey – det var meget sjovt at læse de tanker, og se hvordan udviklingen siden er gået for hockey og floorball. Med al respekt ønsker jeg også fremgang for hockey, 100 %, men floorball er floorball, og vi skifter ikke vores plasticstave ud med træstokke foreløbigt J

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?
Klubudvikling, klubudvikling, klubudvikling.

Som et isbjerg fokuseres der meget på det der er over vandet – aktiviteterne,
mens den store del af isbjerget der er under vandet: strategier, handlingsplaner, målsætninger, ressourcer, pr, faciliteter, sponsorer, frivillige mv. ofte bliver misset i farten med at få samlet hold til næste kamp og skaffet træner til næste sæson.

Sidste element er rekruttering, at der arbejdes med at rekruttere nye trænere, nye ledere og nye spillere, hver eneste sæson.

9) På 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?
Synes det er svært at svare på. Al holdsport er presset af fitnesskultur, unges lyst til at shoppe rundt, og individualiseringen i samfundet.
Jeg tror dog at vi kan nå 15.000-20.000,- men hold da op hvor kræver det hårdt arbejde, og mange frivillige der viger deres liv til sporten.
Hermed også en stor tak og Respekt til alle de frivillige trænere, bestyrelsesmedlemmer, formænd, dommere og hjælpere for den enorme indsats i udfører.

10) Hvad er/var din rolle i floorball?
Jeg har været træner rundt omkring med stor fornøjelse – alle klubber jeg har været i har jeg været utrolig glad for.
Så har jeg stiftet Copenhagen FC og bygget klubben med mine 2 hænder fra absolut ingenting – en kæmpe fornøjelse at få muligheden for at realisere et sådan projekt, og forankre det i en rigtig klub, og nu arbejder jeg på en exitstrategi, så Copenhagen kan undvære mig, hvis jeg skulle stoppe.
Så er jeg Sekretariatschef i DaFU og har til opgave at holde styr på administrationen, personalet, økonomien, arrangementerne, projekterne mv., hele vejen rundt, og udvikle os til mere kvalitet i alle vores tiltag og bedre service og smidere rammer for klubberne. Meget udfordrende, men forsøger hver dag at leverer min absolut bedste indsats.

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten?
Vi har store fremtidsudsigter! Floorball er en utrolig let tilgængelig sport, vi skal bare have flere ressourcer ind i sporten på alle plan, så skal vi nok blive den nye store holdsport i Danmark. Der er mange nye spændende tiltag på vej i DaFU, bl.a. også med skolereformen, så det bliver afgjort en spændende tid vi går i møde.

12) Ordet er frit?
Husk at det er i klubberne udviklingen sker – bak jeres klubber op rundt omkring, giv en hånd med, meld jer som frivillige, bliv bestyrelsesmedlemmer eller trænere og dommere – det er det der skal til for at vi kommer videre med sporten. Vi er samtidig ikke i konkurrence med hinanden men i samme båd – vi skal på tværs af klubber og sammen med DaFU udvikle sporten, vores konkurrence står imod andre idrætter, individualiseringen i samfundet og fitnesskulturens udbredelse – lad os sammen løfte sporten!

Advertisement