Igen en af de utrættelige formænd, der med dygtighed binder mange ender sammen og som altid søger løsningerne.

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?

Jeg havde tilbage i 2001 talt med en kammerat om, at det da kunne være sjovt at starte til hockey, som jeg syntes var ret sjovt i folkeskolen. Tilfældigvis læste jeg i efteråret sammen med Henrik B. Sørensen og Jacob Westh fra Team Århus, som kunne fortælle mig, at sporten da hed floorball. Da jeg så gik på nettet for at finde ud af, hvornår de trænede, fandt jeg ud af, at en anden klub (Århus FS) trænede tættere på mig, og så blev det, der jeg startede.

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?

I den glorværdige hal på Frydenlund-skolen, en mandag i efteråret 2001. Min kammerat var kun med til den første træning, men jeg blev hængende…

3) Har du en speciel kamp du husker?

En ÅFS-kamp i Firmasporten for mange år siden mod Bjerre. Vi var bagud 1-4, da jeg fra min backplads får en chance fra distancen. I et regulært Faxe-øjeblik rammer jeg bolden lige i røven, og den sejler op i fjerneste målhjørne til stor jubel fra de mange tilskuere. Der går rygter om, at det var baghåndsøksen, der lynede, men jeg vil gerne fastlå, at det VAR med forhånden. Kampen endte iøvrigt 4-4.

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?

At arrangere MBC. Det er benhårdt arbejde, men energien både blandt arrangørerne og de deltagende gør, at det er det hele værd. Det mest tilfredsstillende øjeblik mindes jeg var når halballet startede, og man kunne nyde et velfortjent aftensmåltid efter en veloverstået turnering (vel vidende, at man skulle i gang med oprydningen så snart festen var ovre).

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?

Fra FFK kommer jeg først i tanke om Jesper Thøgersen og Jacob Mønster, som begge leverer en enorm indsats for klubben på alle niveauer. Taler man om ledere i mere overordnet forstand tænker jeg på typer som William Ehmsen og Allan Guldberg. Begge har haft en evne til at dele vandene, men har også formået at få ting gjort og har været med til at forme sporten (og så rocker Ehmsen en brun morfar-cardigan som ingen anden).

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?

Mit hold i ÅFS spillede engang en træningskamp mod et TÅF-hold i Frysehuset. Lisbeth Riis spillede med for TÅF, og blev på et tidspunkt sendt ud over banden af en ÅFS’er – en forseelse til min. fem minutter. Men Jens Ørhøj, der dømte kampen, undlod at fløjte, vistnok fordi haluret var i stykker. Til gengæld fik vi mange smagsprøver på det farverige danske sprog fra den anden side af banden…

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?

Først og fremmest organisation. Mange af de danske klubber er fortsat alt for afhængige af ildsjæle og enkelt-personer. Vi skal blive bedre til at involvere flere og sprede opgaverne ud. Set udefra virker det som om klubber som Stevns og Benløse har fat i den lange ende?

9) på 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?

Hvis der kommer gang i floorball som motionssport – f.eks. gennem projekter som Floorball for Sjov i FFK – kan jeg sagtens se os nå de 25.000. Men hvis den nuværende udvikling fortsætter er 10-12.000 nok mere realistisk?

10) Hvad er/var din rolle i floorball

Først og fremmest er jeg jo bare en glad motionist, der gerne vil spille lidt bold. Men derudover har jeg for vane at blande mig i alt muligt, og har både være træner, dommer, bestyrelsesmedlem, formand i FFK, m.m. I de senere år har jeg dog droslet ned for at hellige mig familien, og nøjes nu med at spille og dømme en kamp i ny og næ. Derudover står jeg for FFK’s hjemmeside, og har søsat www.floorballnyt.dk, hvor jeg forsøger at samle nyhedsstrømmen i dansk floorball. 11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten

Generelt synes jeg, at den nye turneringsstruktur har været positiv i øst (ud over den mærkelige idé med en Serie 0 mellem 3. division og Serie 1). Men det er jo trist at se at Vest er ved at knække over og stadig slås med de samme geografiske udfordringer, som da jeg startede for 13 år siden.

12) ordet er frit

Tillykke med de 25 år til DaFU (som vi jo alle husker er os alle sammen!)

 

Reklamer