Han er en med masser af initiativer og har altid gået forrest. Han er en af de mange ledere som har lavet mange gode tiltag for at fremme floorballsporten og han har altid gode pointer man kan fundere over. En af dem kommer i hans svar på ordet er frit!

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?
Uorganiseret “hockey”, hvor alle spillede med forskelligt og ukurant udstyr i “abeburet” (indhegnet basket bane med blød udendørsunderlag) bag Svendborg Gymnasium i senfirserne/førsthalvfemserne. Rigtig floorball blev jeg introduceret til af min bror Johan, der oprettede Marselisborg Floorball Klub i 1994 med træning i Kragebjergsskolens gymnastiksal.

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?
Marselisborg Floorball Klub (der senere blev ÅFS). Blev målmand, fordi der manglede sådan en. Spillede senere back blandt andet i Skanderborg og Svendborg.

3) Har du en speciel kamp du husker?
Der er flere, der har overraskelsen som fællesnævner. Da ÅFS1 i en MBC blot skulle slå et sammenskrabet ÅFS2 med nybegyndere, juniorspiller og damespiller i sandaler for at ÅFS1 kunne komme finalen mod semi-profferne TSV Jona fra Schweiz. Vi (ÅFS2) vandt 5-4 i en drabelig match … Men ellers står også fynsmesterskabssejren i 2005 med Svendborg (2div) over Odense (1div) meget tydeligt … Sikke et stævne og sikke en fest …

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?
Jokers Guiness Rekordforsøget i Festugen 2000, hvor vi spillede Floorball i 2000 minutter uafbrudt i Århus Firma Sport. Der var salsa undervejs med den engelske mester, men det var før salsa boomede … Det var crazy.

5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?
Peter Gudmundsson i Svendborg … Havde han spillet i en større jysk eller sjællandsk klub, så havde hans potentiale kunne udfolde sig i langt større og mere fortjent perspektiv. Udover lækker teknik og skarp målnæse, så var han vanvittig motiverende at spille sammen med.

Men ellers bliver det jo 90’ernes “stjerner” fra de store hold.

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?
Michael Fallesen er nok den floorballleder, som har knoklet mest uegennyttigt og betydet mest for sin klubs grundlæggende eksistens (ÅFS) for den mindste anerkendelse. Jeg er fortsat voldsomt imponeret over alt det arbejde og al den tid som Michael Fallesen lagde for dagen. Det fik han aldrig tak nok for.

En anden der har efterladt indtryk er Michael Andresen fra TÅF. Ikke at jeg har været særlig enig med ham i holdninger og prioriteringer undervejs i vores virke i det østjyske, men han var også en ildsjæl, som jeg ikke har glemt. Rene Toustrups mangeårige indsats i Skanderborg aftvinger også en stor respekt. Og så er der naturligvis William Ehmsen, som jeg nærer den allerstørste beundring for. Williams indsats som leder er imponerende såvel lokalt som nationalt med at sætte retning og arbejde strategisk på flere niveauer.

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?
Mange især knyttet til MBCs første år som stævne, som ikke alle egner sig til gengivelse, men ellers er det fra tiden i det sydfynske hvor en vis Svend Borg på nettet kommenterede Floorball i en grad, at flere troede på han var en rigtig person … Det gav i den grad mange grin og til tider blev jeg sgu selv helt i tvivl om hans eksistens …

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?
Mangel på lokale ungdomstilbud. Min søn på 6 år spiller håndbold -vi skal jo ikke ud af kommunen for at spille stævne, transport er max 30 minutter. Der er Floorball udfordret ved kun at eksistere i geografisk isolerede “lommer”, så jeg orker ikke at etablere et lokalt tilbud til knægten og hans venner …

9) På 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?
Det fokus er ikke så interessant som hvor mange kvalificerede ledere der er aktive med udbredelsen af breddefloorball om 25 år!

10) Hvad er/var din rolle i floorball
Jeg var spiller, dommer, træner, leder og praktisk gris … Samtidigt på godt og ondt.

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten
Jeg er ikke udpræget optimistisk. Idræt i dag er mere og mere med et personligt perspektiv fx sundhed, men ikke længere det traditionelle demokrati projekt, hvor klubber blev dannet for i fællesskab at have en mission. Det fremmer anden idræt end Floorball.

12) ordet er frit
Jeg tænker det kunne være forfriskende, hvis vi nedlagde hele Danmarksturningen og kun satsede på flere stævner med et breddeperspektiv. Det er jo lidt forkvaklet med et elite perspektiv med så skrøbelig en sportslig basis. Floorball er jo et fedt spil, men det er ikke rigtig selve spillets ide man i de første 25 år har forsøgt at sælge … For mange synes det var sjovere at fremme sportslig middelmådighed i bedste række, hvis jeg må afslutte lidt provokerende