Endnu en af de dygtige ledere og trænere der findes i sporten. Han har påtaget sig mange en opgave i Århus FK, og været personen bag mange dygtige spillere på deres dameelitehold.

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?

Igennem min gode gymnasiekammerat Anders Brøns Christensen som kort efter gymnasiet var begyndt til noget der hed floorball. Han hev mig med til træning. Mit første indtryk: en 2 meter høj, tatoveret, skaldet, 140 kg tung, højtråbende ægte randrussianer som nærmest skræmte mig tilbage ud på P-pladsen inden træningen startede. Kenneth Thomsen viste sig senere at være en fantastisk fyr.

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?

Randers Raptors 1999, flyttede efter ½ år til Aarhus og dermed til ÅFK hvor jeg har været siden.

3) Har du en speciel kamp du husker?

Min første sæson som dametræner hvor vi slog Outlaws 6-4 på hjemmebane i 1. DM-semifinale efter 3 meget klare nederlag i løbet af sæsonen. Vi havde læst dem godt og forsøgte at løbe dem trætte hvilket lykkedes til fulde.

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?

Jeg har mange gode oplevelser fra min floorballtid. Især igennem de mange forskellige mennesker man møder, det er mennesker jeg ikke noget til fælles med men man finder alligevel et godt og fælles fodslag igennem sporten.

Min største negative oplevelse var da et landstrænerteam blev smidt på porten pga. interne klubstridigheder.

5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?

Den bedste spiller jeg har spillet sammen med var klart Victor Gustafson, svensker som var forbi klubben en ½-sæson, klog floorballspiller med et højt teknisk niveau. Den bedste jeg har spillet imod var Kim Haagensen, nærmere præsentation ikke nødvendig. På damesiden må jeg nævne Mia Østerhaug Linde som bare er god, god, god.

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?

Først og fremmest min første træner Martin. Han trænede et hold som ikke spillede i turnering og bestod af nybegyndere. Alligevel stillede han krav til vores engagement og koncentration i højere grad end nogen anden træner jeg har haft. Han var vanvittigt engageret og solgte sporten fantastisk. Altid været et stort trænerforbillede for mig.

Derudover William Ehmsen. Vi griber ting forskelligt an men han leverer resultater og forfølger sine målsætninger kompromisløst. Og så har jeg jo skulle samle op efter ham masser af gange på klubniveau så det har da gjort et stort indtryk J

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?

Marselisborg Cup har været ét af mine hjertebørn. Stævnet voksede det år vi ligepludselig ikke længere måtte være i Hasselager Hallen og først flyttede til Skæring Skole og senere til Vejlby Risskov. Det første år i Vejlby Risskov var vanvittigt. Vi kørte med en vagtplan med 1 times vagter døgnet rundt og jeg sov samlet 4 timer fra torsdag-søndag. Samtidig havde vi gang i alt for mange sideprojekter med T-shirts, lotteri, varme hveder, barer bygget 4 meter høje og samtidig et udvalg som slog føtex på en travl lørdag. Det år giver mig stadig hjertebanken og søvnløse nætter når jeg tænker tilbage.

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?

Først og fremmest at få uddannede ledere. Det gælder især trænerstabene som for langt de flestes vedkommende er selvlærte eller kommer med erfaringer fra andre sportsgrene. Det samme gælder klubledere. Og så lidt mere stabilitet på den organisatoriske side.

Samtidig savner jeg at flere satser på at udvikle klubberne indefra istedet for at satse på at låne udvikling hos hinanden.

9) på 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?

Der har været et ensidigt fokus på medlemsfremgang. Jeg synes også man skal til at kigge på hvilke medlemmer vi skal satse på. Ungdom, ungdom, ungdom samt spillere der ønsker at udvikle og dygtiggøre sig er det vigtigste. Breddestrategien skal ændres markant; mindre fokus på at udfylde de ”tomme områder” og større fokus på at styrke kraftcentre. Så kan floorball knopskyde derfra. Fint nok at der kommer floorball på Stevns men hvor er Odense og hvorfor fa’en er der kun 3 klubber i Aarhus?

10) Hvad er/var din rolle i floorball

Hehe, alt kunne jeg vel svare: Stadig aktiv spiller, træner (igennem tiden 2.dame, 2.herre, 1.dame, 1.herre, U2-U17), festudvalget ÅFK, bestyrelsesmedlem ÅFK, formand ÅFK, stævneleder Marselisborg Cup x mange, dommer og medlem IFF’s medical commitee. Jeg har dog aldrig været engageret i DaFU, da der alle de år jeg har været i floorball bare har været for meget uro og personfnidder.

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten

Vi har et fantastisk produkt. Tempofyldt, fysisk og teknisk krævende sport med masser af muligheder for at skinne for både individet og holdet. Samtidig kan man have et hold med 6 mand og et med 20, en klub i Bjerre og i København. Men fremtidsudsigterne afhænger af det arbejde som udføres i klubberne og den strategi der sættes i DaFU. I klubberne er der alt for meget fokus på den kortsigtede succes frem for det lange seje træk. DaFU glemmer af og til kerneydelserne og den landsdækkende liga er efter min mening kommet for tidlig.

12) ordet er frit

Ses til MBC J

Reklamer