Reglerne til et rep møde er ganske tydelige, der er ingen tvivl om hvad som gælder, når det kommer til emnet hvem kan stemme. Men demokrati handler også om at skaffe flertal. Så kan du dit politiske håndværk, kan du få dine forslag igennem, ved at alliere dig med andre klubber, eller endnu bedre, få fuldmagter fra foreninger, som ikke kommer, så kommer man langt.

Nu kan jeg læse at der er uenighed om hvem der havde stemmeret til årets repmøde, og om det er devisen de kloge der narrer de mindre kloge skal jeg ikke kunne sige, men reglerne er enkle og i min optik ikke til at misforstå. Men hvis der er uenighed, så er der ikke andet for at få ændret dette, så ingen kan være i tvivl.

Formandsopgør
Tilbage i 2003, var der fra nogle klubber utilfredshed med den daværende formand Ole Peltola. Derfor blev han på årets repmøde bedt om at træde tilbage, men da formanden ikke var på valg, så kunne man ikke gøre dette!

Det førte så til at der blev samlet stemmer, 28 klubber indkaldte til et ekstraordinær repmøde. Heriblandt klubber som

Aalborg Flyers FC, Centrum FC, Dragør FC, GF-81 Floorball, Hellerup FK, Hjørring FK, Hørning FK, Ledøje-Smørum Floorball, Nørre Nissum FK, Rødovre Red Bulls FC, Sønderborg FC,  Tylstrup Gladiators FC, Vinding SF Floorball, Vissingbjerg GIF Floorball

Gad vide hvorfor de var med
Ovennævnte klubber var sandt at sige ikke just dem der har deltaget i rep møder hverken før eller siden, men de var pludselig med ansvarlige for at få et repmøde, hvor eneste punkt var at få en ny formand.

Ikke floorball værdigt
Det ekstraordinære rep møde blev meget ufint og meget personligt, og endte med at Ole Peltola trak sig og indstillede den eneste han mente der havde nosser og ærligheden i behold, nemlig Jonas Klinting.

Det endte med en sejr på 23-11 til den nye formand der blev Brian Toftelund.

Men på dette møde, havde gruppen der ønskede Peltola væltet, igen allieret sig med en række klubber, og sad fuldstændigt på magten.

En af klubberne der havde givet fuldmagt, Hellerup, de blev faktisk opløst 5 dage efter at formandsopgøret var slut.

Ok eller ej?
Se sådan kan politik også være, det handler om indflydelse og at kunne tælle stemmer. Så kan man mene det er uetisk og moralsk forkasteligt at benytte den slags metoder! Men det er hvad demokrati også er, hvad enten du kan lide det eller ej. Den der trak i trådene dengang, var faktisk to fra bestyrelsen, formanden for TU og formanden for DU. Den ene er såmænd atter at finde i DaFU’s bestyrelse.

Skal man grine eller græde?
I øvrigt trak Toftelund sig 8 måneder efter han var blevet valgt, da han ikke kunne være international dommer og formand for DaFU, så det var skønne spildte kræfter.