# 1 Spillerne sættes sammen 2 og 2. Den ene spiller står med spredte ben, og den anden skal på 15-20 sekunder skyde bolden igennem så mange gange som muligt.

De som står med spredte ben, skal flytte det ene ben, således han står på en ny måde, og den der skyder bolden mellem benene skal flytte sig lidt mere

Formål: Almindelig boldkontrol for begyndere

#2 Lav en relativ stor cirkel med halvdelen af spillerne som står uden bold. Den anden halvdel af spillere er inde i cirklen med en bold hver, og skal nu drible rundt og lave en pasning ud til en af de spillere der ikke har bold og modtage den igen, og drible rundt for igen at finde en ny spiller og lave en pasning til. Spillerne inde i midten skal have lidt fut i fødderne.  Der byttes efter 2 min

Formål: At kunne drible og navigere i kaos og kigge op efter spilmuligheder

#3 Øvelser med bolden på bladet hvor den ikke må tabes

–        Drej rundt om dig selv begge veje. Derefter med lukkede øjne

–        Du skal løfte begge din over staven (en ad gangen), og tilbage igen

–        Udfordre hinanden 2 og 2

Formål: Almindelig boldkontrol

#4 Panna Ball, der spilles 1 mod 1 på små mål (skammel, toppe eller andet). En kamp varer 1-2 min. Der er point hver gang der laves en tunnel og et mål. Et mål der er scoret mellem ben tæller som 2.

Vinderen af kampen rykker en bane op og den der taber en bane ned

Formål: 1 mod 1

#5 Spillerne skal lave pasninger til hinanden og står med cirka 6-8 metersmellemrum. Der placeres to kegler som bolden skal igennem.

Det er vigtigt de ikke går længere og længere væk! For det betyder at de når færre pasninger. Det er vigtigt med præcise pasninger og med fart.

Det som er lærermomentet er tiden fra modtagelsen til bolden er spillet videre. Den skal være hurtig, og det er ligeså meget det der er træningsmålet som at kunne ligge en præcis pasning.

Formål: Lave mange pasning og kontrol

#6 Der spilles smørklat på en badmintonbane med 3(4) mod 1. Alle må bevæge sig frit rundt. Kommer bolden udenfor banen, skiftes der eller hvis spilleren der er rører/får fat i bolden.

Variation: Hvor mange gange må spillerne røre bolden inden de laver pasning

Formål: Overblik og kontrol modtagelse af bolden og vide hvor den skal hen i næste moment

#7 Der laves 2 hold med 2 eller 3 spillere på hvert hold. Der spilles på et mål, det hold der er i forsvar skal have en spiller til at dække målet, således at det angribende hold er en spiller i overtal i marken

Formål: Skabe overtalssituationer, som skal overføres til almindeligt spil

#8 Lav en firkant med kegler og hvor der er 10m mellem hver kegle. Spillerne fordeles ved hver af de 4 kegler.

Forreste spiller i hver række ved keglen har bolden og skal nu drible den diagonalt over og give bolden til forreste i rækken. Alle 4 hjørner starter samtidigt.

Formål: Almindelig dribleøvelse med forhindringer

#9 Lig målet ned, spillerne skal nu løfte boldene op i målet så de ligger i bagnettet. Hav mange bolde

Formål: Teknik

#10 Halvdelen af banen i hallen bruges til at lave 4 mål som er placeret i hvert hjørne. Der laves hold med 3-4 spillere. De 4 hold spiller nu kamp, således at man spiller diagonalt og der er bliver en masse utro på banen, da spillerne skal forholde sig til en masse problemer.

På denne måde kan du have 4 kampe i gang på samme tid og op imod 32 spillere på banen

Formål: Kamp med kaos, træner overblik

#11 Spillerne stiller sig med en fod på de to sidelinier på badmintonbanen. de har nu 3×20 sekunder til at drible bolden frem og tilbage mellem de to streger. De tæller og der skal gerne være en progression i antal hen over sæsonen.

Som de bliver dygtigere kan der veksles mellem typen af dribling

Formål: Bedre boldkontrol

#12 4 spillere placeres med3 meteri mellem hinanden, men så de står som i et X (en spiller ved hvert ende af X).

Der ligges nu to stave på gulvet, så staven går i længderetning fra spiller til spiller (ganske som X).

Den spiller du står overfor, skal du nu lave en pasning til. Men der ligger en stav, så du er nød til at få en smule luft i din pasning

Formål: Almindelige boldkontrol

#13 4 spillere er sammen, de placeres ved at den ene spiller er i midten på en bane med 4 kegler. Der er cirka 2-3m mellem hver kegle. De tre andre spillere placerer sig nu på hver en side, således at der er en side fri.

Spilleren i midten skal have fat i bolden, men må ikke bevæge sig udenfor de 4 kegler.

De tre andre skal nu lave pasninger til hinanden, men der må kun laves diagonale pasninger. Det betyder at den spiller der har bolden, skal kunne spille inden om keglen til de to andre.

 

                                            Spiller2

                      X(kegle)                               X

Spiller4                                Spiller1                spiller3

                      X                                          X

Hvis det er spiller4 der har bolden, skal han have 2 muligheder for at spille bolden, da han kun må spille bolden diagonalt, skal spiller3 flytte sig til den ledige side, så spiller4 har 2 mulighder at lave sin pasning.

Vælger spiller4 at spille til spiller3, så skal spiller3 igen have to muligheder, det betyder at spiller2 skal flytte sig til den ledige plads hvor spiller3 var for lidt siden.

Formål: Overblik og pasninger og at flytte sig og dermed hjælpe sine medspillere

 

#14 Der laves en driblebane med kegler, og hvor bolden hele tiden skal være i forhånden. Det er ikke tilladt at bruge baghånd

Formål: At holde bolden kun i forhånd er svært, men dermed er du en skudtrussel hele tiden

#15 Spillerne står overfor hinanden med cirka 8-10 meter. Foran hver spiller er der placeret en kegle. Spillerne skal nu spille til hinanden, men således at den ene laver pasning med forhånd, den modtages med baghånd, og bolden trækkes bag keglen over på den anden side og bolden afleveres med forhånd. Den pasning der nu kommer modtages med baghånd og trækkes over til forhånd. Øvelsen kan oså køre den anden vej.

Formål: Modtage pasning og sende pasning af sted igen

Advertisement