Kom brok til livs, og smid terningen.

I brydning har man ved de store internationale mesterskaber indført en regel, der snildt kunne indføres i fodbold. For mængden af kampe der har TV dækning, vil faktisk gøre det muligt.

I dag oplever man igen og igen at der stilles spørgsmålstegn ved dommerens afgørelse, og det bliver dommerne der får skylden for at en kamp er endt som den er.

Ingen brok i brydning
Men i brydning er man kommet de mange protester til livs.

Hvis du som træner er sikker på dommeren har lavet en fejl, ja så har du en terning du kan smide. Så stoppes kampen, og sekvensen ses på video.

Har træneren nu ret, så rettes der på fejlen, har han ikke ret, ja så tabes et point.
En terning kan kun kastes 1 gang i en runde.

Vil det virke i fodbold? 
Overfører man den regel til fodbold, så kan træneren 1 gang i hver halvleg, ’kaste terningen’ hvis han er sikker på dommeren har lavet en afgørende fejl.

Hvis han har ret, ja så rettes fejlen, men hvis han ikke har ret, så bliver der dømt straffe i den anden ende.

Vil vi komme brok til livs?
Fodbolden vil med et slag komme de til tider ret usympatiske billeder af trænere der vildt gestikulerende anfægter den ene afgørelse efter den anden,

Nu er det enkelt, er du utilfreds, kast terningen ellers hold kæft.

Det ville så slippe for at lægge et massivt pres på dommerne, som det sker nu.

Kontroversielt
Forslaget er kontroversielt, men i stedet for at der skal bruges video til at tjekke alle situationer, så placer afgørelsen hos træneren om han vil kaste terningen og have tjekket en afgørelse eller ej.

Forhåbentlig vil vi slippe for tilråb som dommer kom nu ind i kampen osv, for hvis du er utilfreds med afgørelsen, så kast terningen.

Så kan der komme en diskussion om det er dommertrio der skal tjekke, eller hvordan det skal foregå.

Nu er terningen kastet.