Floorball i Tyskland har ikke den største anseelse, hverken i landet selv eller internationalt. Men tyskerne er på vej, og efter weekendens kampe mod Danmark der gav en sejr til hver, virker det dog til at Danmark stadig er et skridt eller to foran på herresiden, for det ene nederlag til Tyskland, var mere konsekvens af tysk effektivitet i en 5 min udvisning til Danmark, der vendte en dansk føring til tysk sejr. 

80.000 spillere
Tyskland er gået forbi Danmark i antallet af spillere, og floorball er begyndt at sprede sig væk fra det gamle Østtyskland. Men sporten er dog stadig væsentlig mindre end i Danmark, dette kan ses ved at sammenholde antallet af spillere i forhold til landets størrelse. Hvis tyskerne fik samme andel som i Danmark, så ville billedet se anderledes ud. Det ville betyde små 80.000 tyskere ville spille floorball! 

Skal Danmark bevare deres forspring til Tyskland, skal det ske ved at Tyskerne ikke vokser sig større. Endnu har vi en bedre floorballkultur i Danmark end i Tyskland, men det er noget der er ved at ændre sig. For tyskerne holder fast i egne spillere, frem for en flok spillere de har hentet i de store floorballlande, noget som andre lande har gjort i stor stil.

Bortset fra de effektive Holzbrødre, så er det en ren tysk stamme. 

Positiv tysk udvikling
Det betyder de tyske spillere der kommer af sted, lærer en masse med landsholdet, som de tager med sig hjem, og det løfter floorball i landet. Frem for at have 1-2 kæder med spillere fra andre lande, det vil betyde at mange tyske spillere ikke ville udvikle sig.

Naturligvis skal man gå efter at stille det stærkeste hold, men i den fase sporten er, ja så er det klogt at bruge spillere fra eget land, for dermed at løfte sporten på sigt. 

Nøglen
Men Tyskland er nøglen til floorballs fremtid, som det er nu er der 4 lande der dominerer, Sverige, Finland, Schweiz og Tjekkiet. Fælles for de 4 lande er at samler du alle spillere i hele verden, vil 85% af spillerne komme fra de 4 lande. For sportens skyld er det rigtig rigtig skidt, derfor er det for IFF enormt vigtigt at sporten spredes og at landene udenfor de 4 store, bliver større. 

Her er det Tyskland kommer ind, stort set en hvilken som helst idræt, har i den tyske Bundesliga en af de stærkeste ligaer i verden, derfor ser IFF Tyskland som nøglen til at floorball kan vokse, både med økonomi og i status. 

Bundesliga
En semiprofesionel tysk bundesliga, det ville være et lokomotiv for sporten, og 80.000 ville kun være en start, målet er at vokse endnu mere, for på sigt at kunne blive det land i floorball, med flest spiller. 

Målet for IFF er at komme på det olympiske program i 2020, det kræver at en del lande får voldsomt vokseværk, og derfor kan det være en god grund til at holde med Tyskland… 

Så hvor længe kan Danmark holde Tyskland stangen?

Advertisement